something to be share...

hari hari yg aku lalui telah membantutkan jari jemariku yang runcing ini dr menaip sesuatu di blog aku ne...tp hari ne aku dpt jua peluang nie...yahoooo

mcm apa je kan dpt taip blog...apa nak citer ri ne?? ok 1st sekali aku skrg tgh gila ngan facebook...mcm apa je hari2 layan facebook..lg aku layan facebook lagi la ramai aku jupe member lama...ada yg aku kenal n ada gak yang aku x perasan disebabkan masing2 dh kembang seperti biskut merrie rendam air masak...

aku nak citer psl insan yg kita panggil kawan...

byk jenis :-

1) kawan touch n go

pe tu erk..ingat plaza tol je y ada ghupanya jenis ne pon ada, ok kwn cm ne jenis yg bila dia baik..baik gila ngan org .Tapi bila dh bosan....selamat jalan romeooo.... kalo aku tendang masuk sawah je bangsa cm ne..bajet lawa pe????pordah

2) kawan muzium..

muzium??? ingat khazanah je yg ada...kwn cm ne jenis suka wak koleksi kwn2..dh lama kwn ..simpan dlm muzium dia..ne pon jenis bajet lawa...tp bila dia sunyi dia p la pilih koleksi kat muzium2 dia tu..yang jd koleksi tu pon ok je....tp ada gak yg x ok...ingat citer mummmy ke..nak simpan2 muzium...

3) kawan sejati

kawan yang suka kawan ngan org dgn penuh seikhlas hati. X ada udan sebalik mee. semata mata kawan. susahkan nak cr kwn cm ne??

4) kawan makan kawan

mcm singa jer bunyi...ada byk cm ne...pe dia kisah kalo dia makan kawan dia , janji dpt apa dia nak..jahat gila kwn cm ne..mmg cimpanzi anak gorila..

5) kawan suka kepit

adeh...main kepit kepit lak...kwn cm ne jenis nak org kawan nagan dia jer...ikut je bontot dia yang hitam legam tu. Dia x kira dh org lain punya perasaan. Janji dia nak kwn dia mesti ikut..lps tu kalo makan ramai2 bila kawan kepit dia duk sebelah org lain ...mula la tarik muka...adeh...aku ada gak dulu kwn cm ne, asyik paksa aku ikut dia jer...haremmm betul..last aku tinggai jer dia. apa ingat aku GRO dia ke nak kepit jer..sekeh kang...

tertinggal lak sejenis g..

6) kwna x sedar diri a.k.a haram jadah

ne mmg bangsa yg gila meroyan tahap gaban..dia rasa dia buat sume betul. Dia rasa dia yang terbaik, ckp org x mau amek pusing. Lepas tu kalo trip apa2 dia nak bossy tp bukan sexsizz..nak ikut kepala dia jer..dh la kepala byk kelumumur..adeh....insaf la wahai umat ....aminn

cukup 6 jenis kawan...aku rasa byk jenis g , kawan yang suka fitnah pon ada...ikut pengalam S( bukan nama sebenar) cewahhh......

dia kenai kwn dia ne masa belajar kat U lagi disatu daerah sebelah utara. Mmg baik sgt sampai dh kawin pon duk berjiran, dh namanya kwn lama mmg kalo p rumah x segan la. Lgpon kwan dia tu pon mcm x kisah...kdg ajak makan ...dia pon mmg rasa selesa la. Dia ada anak dn kwn dia pon ada anak .Tapi tiap kali p anak dia mesti x bagi sentuh harta merdak dia...tp x kisah la dh brg org apo nak di kata. Walau kawan lama si S ne pon tau la batas2 p rumah org...tp alangkah terkejutnya bila ada seseorang dtg bagitau S yang kwn dia tu sebar citer kat sume kwn lama kata si S ne kalo p rumah dia wak cm umah sendiri, main telepon sukahati, pegang tu pegang ne...dengan penuh tenang si S menerima fitnah tu walau mcm kene sambar petir rasanya..mlm tu si S x dpt tido sampai terbwk bwk, sedey kenangkan kwn buat cm tu...dia pon terfikir mungkin ada salah dia yg dia x nmpk pada kwn dia tu. Tapi fitnah tu melampau batas alam semesta...dn mulai malm tu si S nekad x ada lg kawn mcm tu dlm idup dia sampai mati....

korang yang duk layan blog aku ne rasa korang kawan cm mana erk....aku pon sendiri tak tau aku kawan mcm mana .......

1 x puas hati...:

Skeleton said...

hmm...terasa plak ble baca ape akak tulis nih. saya pn xsure sy nih yg mana. ade gak ciri2 kwn kepit, tp xdela se-kritikal tuh, cuma terkadang need attention hehehe cuma sy berusaha utk jd kwn sejati.

psl kwn memfitnah, sy sdg melaluinya skrg.

hmm...nk tulis gak la psl kwn.

Skeleton said...

hmm...terasa plak ble baca ape akak tulis nih. saya pn xsure sy nih yg mana. ade gak ciri2 kwn kepit, tp xdela se-kritikal tuh, cuma terkadang need attention hehehe cuma sy berusaha utk jd kwn sejati.

psl kwn memfitnah, sy sdg melaluinya skrg.

hmm...nk tulis gak la psl kwn.

Related Posts with Thumbnails